Grand Circle logo

AMAZON, vrouwen met strijdbijlen zijn interessanter dan prinsessen

Prof
Panda Pro-ductions in samenwerking met Grand Circle

Wat weten we van de wereld en haar geschiedenis? Beleeft ieder mens het verleden, het heden en de toekomst op een geheel andere wijze?

Wat gebeurt er als we uitzoomen en onze blik verruimen.

Panda van Proosdij en Ineke de Geus nodigen het publiek uit om mee te kijken achter heilige huisjes en onder gebaande paden. Ze laten zien welke eeuwenoude verhalen terzijde zijn geschoven en houden deze tegen het licht. Wat kunnen we leren van de beschavingen die ons voor zijn gegaan zoals de Griekse? En welke rijkdom ligt er vervolgens verscholen achter het hebben van een completer beeld dankzij deze verhalen die verloren zijn gegaan.

We volgen Rosa, een jonge, Spaanse vrouw. Ze is nieuwsgierig naar wat haar verleden kan doen voor haar toekomst. Ze wil weten wie ze is en waar ze vandaan komt. Griekse mythen, bekende en onbekendere verhaallijnen kruisen vervolgens Rosa’s pad. Stap voor stap wordt het haar duidelijk dat ‘Youkali’, vertrouwen op je menselijk verlangen naar vrede en liefde, de enige weg is naar vervulling. Het vinden van het ‘innerlijk goud’ om door een zilveren ringetje te halen.

7 onbevreesde alleskunners betreden de piste in deze intieme, innovatieve muzikale theatervoorstelling. Authentiek getalenteerde, multidisciplinaire performers zijn het die met hun oog
– en oorstrelende professionele kunsten je zintuigen zullen prikkelen en doen buitelen over elkaar. Laat je een avond verwennen door deze ware Troubadours!
“Doe je leven niet te kort! Beweeg door het leven alsof het er vanaf hangt”!
(Quote: Panda van Proosdij)

Credits: Regie/Concept – Panda van Proosdij / Producent – Ineke de Geus / Arrangeur – Richard FitzHugh / Lichtontwerp – Jeroen van Geffen / Artwork – Rebecca Solcer

Spelers: Sander Prins, Lucie van Ree, Lida Straathof, Deborah Thoen-de Jong, Roelof van der Sar, Carmen Terol Grau & Sylvia Boone.

Tickets

20 - 22 mrt 2025
Theater Zuilen in Utrecht